8. TJEDAN ZAJEDNIŠTVA

Na 8. TJEDAN ZAJEDNIŠTVA Hrvata Bosne i Hercegovine i

Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije

Nakon jedne godine koja je zaustavila većinu aktivnosti uspjeli smo održati 8.TJEDAN ZAJEDNIŠTVA I SOLIDARNOSTI, a glavni događaji su bili  u Vodicama  6.ožujka ,gdje smo se okupili u skromnom broju zbog mjera koje je propisao stožer te u KULTURNOM CENTARU VODICE poslušali predavanje i upoznali se sa životom Hrvata –katolika u podrinjskom kraju i župi Goražde te izgradnji crkve blaženih Drinskih mučenica koje je predstavio gost don Josip Tadić a nakon njega program su obogatili dramska sekcija HKD Napredak iz Knina.

7.ožujuka u 9h i 11h slavljene su svete mise u župnoj crkvi NAŠAŠĆA SV.KRIŽA u Vodicama te u 18 h u crkvi GOSPE VELIKOG HRVATSKOG KRSNOG ZAVJETA u Kninu koje je predvodio gost goraždanski župnik don Josip Tadić.

U prigodnoj propovjedi osvrnuo se na čitanje iz knjige Izlaska koja govori o deset Božijih zapovijedi. Dotaknuo se odlomka Evanđelja koje govori o istjerivanju trgovaca iz jeruzalemskog hrama, naglasivši kako bi svaki čovjek trebao biti hram Božiji u kojem prvo mjesto pripada Bogu. Govorio je o životu i povijesnom stradanju Hrvata katolika ovog kraja, te povijesnom značenju crkve Drinskih mučenica. Završio je rečenicom :“Jer ti koji živiš,ne zaboravi mrtve. Tko je bez povijesti, taj je bez lica i identiteta.“

Program i mise su humanitarnog karaktera i tim skromnim doprinosom će se pomoći izgradnja crkve blaženih Drinskih mučenica u Goraždu.

 „Ovo su dani koji jačaju veze i zajedništvo našega naroda iz kojeg se rađaju nove suradnje i projekti a ponajviše obogaćujemo i ohrabrujemo jedni druge da se lakše ide kroz svakodnevnicu i sve prepreke modernog života.“-naglasak iz ZHBiHŠkž.

 

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.