Održani 13.Dani kulturne baštine Hrvata BiH ŠKŽ

Nakon dvije godine pauze a u ozračju početka adventa i pohoda Vrhbosanskog nadbiskupa Tome Vukšića i Borjane Krišto ispred Hrvatskog narodnog sabora BiH održani 13. Dani kulturne baštine Hrvata BiH Šibensko-kninske županije.

Obogaćeni bogatim programom i ispunjeni velikom željom da idemo u još kvalitetniji rad, sretni smo što smo održali 12. Dane kulturne baštine Hrvata BiH.
Dani su započeli u subotu 26. studenog 2022 god. sa Skupom i svečanom večerom u Vodicama u hotelu Olimpiya gdje je predstavljena bogata gastro ponuda tradicijonalnih jela koje je pripremolo tridesetak članica zajednice, potom su se skupu uz predsjednicu zajednice Luciju Toprek obratili govornici nadbiskup Tomo Vukšić,Borjana Krišto, šibenski župan Marko Jelić, gradonačelnik Vodica domaćin Ante Cukrov te šibenski biskup Tomislav Rogić.Skup je uveličan i nastupom Miroslava Škore te Hrvatakog kulturno umjetničkog društva fra Karlo Kujundžić iz Brestovskog ,BiH,koji su donijeli puno emocija i radosti.
Završni dan je održan u nedjelju 27.studenog, sa slavljenjem svete mise na Srimi u župnoj crkvi „Blaženog Alojzija Stepinca“koju je predslavio uz župnika i svog tajnika Dina Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić ,koji je vjernike upoznao sa stanjem u BiH i u propovjedi pozvao da u svakoj svetoj misi slavimo Božić odnosno da se rađa Isus i dolazi u naša srca ako su mu otvorena da ga prime.
Dani su prošli u radosti i miru i ojačali nas u zajedništvu i ljubavi za povezivanje našeg naroda i očuvanja kulturne baštine.
Od srca zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekt.

Vaša Zajednica

 

 

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.