Izlet i hodočašće u Bosnu do Drine (15-16.listopada 2022)

Izlet i hodočašće u Bosnu do Drine (15-16.listopada 2022)
Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije

Povod izleta je bio obilazak mjesta sa kojima smo se povezali kroz Tjedan zajedništva i solidarnosti u kojima smo ugostili njihove predstavnike u zadnje dvi godine a to su Olovo, Sarajevo i Goražde. Izlet je bio dvodnevan a prvi dan smo prošli kroz Međugorje i Mostar te posjetili drevno svetište Gospe Olovske sa kojim nas je pobliže upoznao Fra Ilija Božić upravitelj svetišta a zatim smo došli u Sarajevo gdje su nas ugostili fratri Bosne Srebrene u svome centru i na njihovoj teologiji.
Drugi dan ujutro smo se zaputili iz Sarajeva preko Romanije i prošli kroz Sokolac i Rogaticu te stigli do Drine i Goražda našeg krajnjeg odredišta gdje smo obišli mjesto stradanja Drinskih mučenica te gradilište budućeg svetišta i crkve posvećenoj njima te prešli preko Drine na drugu stranu gdje se nalazi kapela sv. Dominika gdje smo imali svetu misu koju je predvodio don Franjo Glasnović župnik Vodica uz našeg domaćina koji nam je bio i vodič oba dana don Josip Tadić, koji se silno trudi oko izgradnje svetišta i njegove promocije.
Istim putem smo se vratili do Sarajeva gdje smo obišli staru jezgru Baš čaršiju i katedralu Presvetog Srca Isusova.
Puni dojmova smo krenuli prema doma u Vodice i Šibenik sretni što smo mogli vidjeti i doživjeti mjesta kojima smo dali značaj i potporu te se još više povezati u zajedništvu.

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.