12. Dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine

Obogaćeni ponuđenim bogatim programom i ispunjeni velikom željom da idemo u još kvalitetniji rad, sretni smo što smo održali 12. Dane kulturne baštine Hrvata BiH.
Dani su započeli u petak 13.12.2019 god. sa Skupom i svečanom večerom u Vodicama u hotelu Olimpiya ,predstavljena je bogata gastro ponuda tradicionalnih jela koje je pripremalo tridesetak članica zajednice, potom su se skupu uz predsjednicu zajednice Luciju Toprek obratili govornici a glavna gošća je bila zastupnica Europarlamenta Željana Zovko koja je naglasila da svaki dan svi radimo makar i malu stvar na jačanju zajedništva i povezivanja našeg naroda a skup je uveličan i nastupom IVANE MARIĆ i BENDA, kao i HRVATSKOG KULTURNOG DRUŠTVA NAPREDAK-PODRUŽNICA VITEZ .
U pastoralnoj dvorani župe Vodice je 14.12.2019. godine je održan susret don Ivana Ravlića sa zajednicom Gospe Schonstatske i nastavljen predstavljanjem knjige i izložbom IVANA RAVLIĆA,
-IZLOŽBA RELIGIZNIH I SAKRALNIH EKSPONATA VJERA NA TERITORIJU BIH-.
Završni dan je održan u nedjelju 15.12.2019 sa slavljenjem svete mise na Srimi u župnoj crkvi „Blaženog Alojzija Stepinca“ koju je predstavio uz župnika i župni zbor don Ivan Ravlić iz župe sv.Josipa iz Teslića u Bosni i Hercegovini, koji je vjernike upoznao sa stanjem u BiH i u propovjedi pozvao da nas više bude kao sv.Ivan da hrabro govorimo istinu i kada je nije lako reći u ovom svijetu iskrivljenih vrijednosti i otuđenosti i da se ne bojimo za svoj život ako istinu govorimo i naviještamo.
Dani su prošli u radosti i miru i zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekt.

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.