12. DANI KULTURNE BAŠTINE HRVATA BiH

Dvanaestu godinu za redom Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije organizira Dane kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine 13- 15.prosinca 2019 godine.
(NA SVETU LUCU FEŠTA SA NOVOM PREDSJEDNICOM LUCOM)
Zahvaljujući činjenici da na području Šibensko-kninske županije živi velik broj građana podrijetlom iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, zaživjela je Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije. Prvotni zadatak Zajednice je unapređenje kulturnih, obrazovnih, ekonomsko- socijalnih i drugih životnih interesa članova, a sve sa ciljem unapređenja društva, povezivanjem našeg zajedništva, kao i očuvanje vrijednosti na kojima je naš narod opstao.
Od 2008. godine, otkako je Zajednica zaživjela, članstvo je raslo, te su radi boljeg rada osnovane četiri podružnice: Knin, Šibenik , Rogoznica i Vodice sa oko 600 članova.
Zajednica je ostvarila veliki broj projekata na društvenom, kulturnom, humanitarnom i sportskom planu tako da se za nju zna najbolje po njenim djelima.
Ove godine, kao i proteklih osam, Zajednica radi na obogaćivanju kulturnog života županije i povezivanja Hrvatskog naroda, kroz Dane kulturne baštine Hrvata BiH.
Pozivamo vas da nas medijski popratite i biti će nam radost da vas ugostimo.
Dani započinju u petak 13.12.2019 god. s otvorenjem skupa Zajednice i svečanom večerom u Vodicama u hotelu Olimpiya s nastupom IVANE MARIĆ I BENDA te HRVATSKOG KULTURNOG DRUŠTVA NAPREDAK-PODRUŽNICA VITEZ.
Nastavljamo 14.12.2019. godine sa predstavljanjem knjige IVANA RAVLIĆA,-IZLOŽBA RELIGIZNIH I SAKRALNIH EKSPONATA VJERA NA TERITORIJU BIH- u pastoralnoj dvorani –BAŽANA- u Vodicama sa početkom u 19h,
Završavamo naše dane u nedjelju 15.12.2019 sa svetom misom na Srimi u župnoj crkvi „Blaženog Alojzija Stepinca“ sa početkom u 10h, a biti će nam velika radost da i vas ugostimo..
Dodatne informacije na broj mobitela: 098/20 44 52, 098/1606089 ili lucijatoprek@gmail.com
Molimo Vas da nas pravovremeno obavijestite o svome dolasku na prethodno navedeni broj radi što bolje organizacije.
S velikom zahvalom i poštovanjem, u ime Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije
Predsjednica Zajednice:
LUCIJA TOPREK

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.