11. TJEDAN ZAJEDNIŠTVA SA HRVATIMA U BIH

U sklopu ovog tjedna u Kninu i Vodicama prikazat će se dva filma zajednice Nanovo rođeni vezani za BiH, te održati i mise koje će predvoditi fra Zvonko Benković,kao i svedočanstvo i predstavljanje članova zajednice.
Trideset godina nakon velikog zločina koji se dogodio nad stanovništvom Grabovice, mjesta sjeverno od Mostara, gdje je Armija BiH u Operaciji Neretva 93. ubila 33 civila, promoviran je dokumentarni film ”Žrtva Grabovice”.
Motivacija i ideja za film nastala je u misiji Mladi za mir, a cilj dokumentarnog filma je uspostava mira koji može počivati ​​jedino na temelju istine.
Redatelj filma ‘Žrtva Grabovice’ je Matija Ricov, glavni snimatelj i montažer Filip Tadić, koji su odlučili promovirati žrtvu hrvatskog naroda u BiH, o kojoj se kaže Ricov malo zna, te je osjetio poziv da ta priča ne ostane skrivena.
Matija Ricov dolazi iz molitvene zajednice Nanovo rođeni. To je karizmatska katolička molitvena zajednica iz naselja Botinec u Zagrebu te je nacionalni koordinator za mlade svih zajednica u Hrvatskoj u obnovi u Duhu Svetom.

Vaša Zajednica

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.